Direktlänk till inlägg 20 april 2011

FBI:s Uppdrag Afghanistan (Mission Afghanistan)

Av roland - 20 april 2011 23:06

FBI:s Uppdrag Afghanistan (Mission Afghanistan)


Här följer en kort summering av en artikel som kom från FBI:s huvudkontor i Washington vilken informera om deras uppdrag och roll.

Graden och storleken av denna så välkända myndighet som placerats i Afghanistan är en aning häpnadsväckande och ställer naturligtvis ett antal frågor. Genom vissa av de samtal som förts står det dock klart vad de anser sig utföra i Afghanistan. En blandning av nationalism, hat och pliktkänsla inte mycket till välvilja för landet eller människorna.

 

Uppdrag Afghanistan som nyligen beskrevs som FBI:s nya roll I krigszonen Afghanistan.

 

Medan kvällen även närmar sig Afghanistan, kvällsbönen kan höras genom väggarna på USA:s ambassad i Kabul. Innanför dessa väggar jobbar fortfarande den amerikanska attachén, diskutera diverse utredningar och andra så dagliga viktiga ärenden med dagens teknik via videolänkar  med sina överordnade vid FBI:s huvudkontor i Washington, fortfarande morgon 7000 mil härifrån.


  
 
 

 

FBI:s juridiska attachékontoren befinner sig i hela 61 länder runtom jordklotet men ingen av dessa är så stor som kontoret i Afghanistan och få är så noggrant utvalda i placeringen.

 

Med hela 75 kontorsanställda i landet innefattande, underrättelsetjänst, beredande utredningar och handledar verkställighet av Afghansk lagstiftning fungera FBI:s konto som en fältdivision mitt i krigszonen enligt Attachén Stephen Voigt(FBI 1974/11).Vår största uppgift här på plats i Afghanistan är att beskydda vårt hemland vilken är vår huvuduppgift, vårt arbete har hjälpt att rädda liv.

 

FBI är huvudsakligen känd för vårt lokala uppdrag att säkerställa författningsefterlevnad, många Amerikaner är förvånade över att FBI är verksam internationellt till en grad som få känner till, speciellt efter attacken den 9/11. I Idag så utgörs vår utrednings och underrättelseexpertis en av huvudrollerna i denna krigszon, ett faktum väl accepterad av högste diplomat och militära ledning. Vår uppgift i Afghanistan- som började i slutet av 2001- utmärks av att det är första gången FBI började att skapa en sådan verksamhet i en krigszon utomlands förutom en begränsad verksamhet under 2.a världskriget och vissa andra korta uppdrag. FBI anställda som vill göra skillnad här, säger juridiska attaché Bob Jones, de som gör frivillig tjänstgöring för ett 120 dagars uppdrag- några för ett år- är bland FBI:s mest intelligenta och motiverade anställda i landet. De är villiga att jobba för långa dagar, sju dagar i veckan, under ansträngda levnadsvillkor, boendes i trailers vilket gör ett studentboende exklusivt, medveten om det långa avståndet till deras familjer och älskade och den normala omgivning de är vana vid. Uppdraget, bortom allt att hjälpa till att säkerställa den allmänna nationella säkerheten- är extremt berikande  så att hundratals anställda frivilligt söker till krigszonen.

 

För många av dem är det att ge ett bidrag med minne av attackerna mot USA den 9/11 som planerades i Afghanistan av al Qaeda med stöd av Talibanledningen vid den tiden, vilket poängterades av U.S.A ambassadören i Afghanistan Karl Eikenberry i hans residens i Kabul.

 

Han återger detta klart och tydligt,”det är därför vi är här och vi kommer aldrig att glömma detta”. Vårt uppdrag är det centrala i vår målsättningen, tillägger han, vi utgör en viktig roll i att besegra al Qaeda.

 

Special agent Tom Krall, New York bo som arbetat vid Washington kontoret har varit anställd för olika uppdrag i Afghanistan och instämmer med ambassadörens sentimentala inlägg. Min första smak till terrorism fick jag i skeendet av 9/11, då jag stod nära World Trade Center då den föll ihop. Jag var då enbart ett kvarter därifrån. Jag förlorade många vänner den dagen. Det är anledningen varför jag kommer frivilligt till Afghanistan. Det är mycket viktigt att vi se till att något liknande aldrig händer igen!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av roland - 19 juni 2011 22:10

Det har varit ett tag jag kommenterade utvecklingen i och om Afghanistan men har varit upptagen med en rad olika saker bland annat färdigställandet av min nästa bok som har anknytning även till detta ämne.   "Svenska utrikespolitik i omvandling...

Av roland - 3 maj 2011 21:26

  Den stora nyheten "bin Laden" är skjuten till döds av amerikaner i en insatsaktion i Pakistan. De allra flesta har säker följt med denna nyhet antingen i media eller press. Frågor som lämnats efter detta dåd är naturligtvis många och de verkninga...

Av roland - 16 april 2011 13:17

Säkert fler som läst artikeln i Expressen dat.16 april 2011. Kan inte låta bli att undra syftet bakom dels besöket och dels artikelns värde. Han ville "ta del av den svenska insatsen","Jag står bakom er",Jag, liksom svenska folket, står bakom er; i e...

Av roland - 15 april 2011 23:29

Turkiet - Talibansk ambassad på europeisk mark? 15 april 2011 Det har sedan länge varit känt att Turkiet vill vara medelpunkt för att medla mellan västvärlden och orienten. Detta har däremot inte varit av större intresse för väst vilket ansågs va...

Av roland - 15 april 2011 00:13

http://www.youtube.com/watch?v=gZUX8C8OeAs&feature=player_embedded   Krigsförbrytelser i Afghanistan, finns dessa ? Många kanske inte alla har sett eller läst artikeln i tyska ”Der Spiegel” vilken jag har läst och även sett filmen vil...

Ovido - Quiz & Flashcards